Még a politikát kerülő Michael Jordan is megszólalt George Floyd miatt

A politikát híresen kerülő kosárlabdázó is megszólalt a rendőri brutalitás áldozata kapcsán.
Kapcsolódó cikkek

Michael Jordan minden idők egyik, ha nem az abszolút legjobb kosárlabdázója volt. Az egyik legnagyobb kritika, ami sportpályafutása alatt érte, hogy nem szólal fel a feketék elnyomása ellen, pedig a hírnevével tömegekhez juthatna el az üzenete. Jordan viszont abban hitt, hogy neki az a dolga, hogy kosarazzon, nem pedig az, hogy politizáljon.

A struccpolitika azonban véget ért, miután egy George Floyd nevű fekete férfi a rendőri brutalitás áldozatává vált Minneapolisban. Az eset óta tüntetések zajlanak az Amerikai Egyesült Államokban és a mindig hallgatag Jordan is közleményt adott ki.

Rettentően szomorú vagyok, igazán elkeseredett és dühös. Látom és átérzem mindenki dühét, fájdalmát és frusztráltságát. Támogatom azokat, akik felhívják a figyelmet a színesbőrű emberek elleni rasszizmust és erőszakot az országban. Elég volt. Nem tudom a választ, de mindannyiunk közös hangja erős és megmutatta, hogy nem hagyjuk magunkat egymás ellen fordítani. Nem fordíthatunk hátat a brutalitásnak, meg kell hallgatnunk egymást együttérzéssel. Folytatnunk kell a békés demonstrációt, hogy egyesült erővel változtassuk igazságossá a rendszert és a törvényeket. Mindannyiunkra szükség van a megoldáshoz

– írta Michael Jordan.

A legendás sportoló szavait több NBA-csapat is megosztotta, így mindenkihez eljuthatott az üzenete, akit kicsit is érdekelt a kosárlabda.

Kiemelt kép: KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP