Sport

Vaddisznók állták útját, egyéni csúcsot futott

Váratlan akadállyal, három vaddisznóval találta magát szembe az előző év legjobb junior férfi atlétájának választott 3000 méteres akadályfutó, Szemerei Levente, aki így is javított egyéni csúcsán.

A szekszárdiak 20 éves atlétája a saját közösségi oldalán osztotta meg a kalandját.

„Edzőmmel Szőke Gergővel december elején, a mezei Európa-bajnokság után úgy döntöttünk, hogy a téli alapozást és a tavaszt arra áldozzuk fel, hogy legyen egy erős 10 km-es állóképességem. Mindketten úgy gondoljuk, hogy ez kulcsfontosságú lehet majd a nyári 3000 méteres akadályfutásaim során.

A koronavírus-járvány miatt sajnos elmaradtak a versenyek, ami alól a Magyarország 10 000 méteres Országos Bajnoksága sem volt kivétel. Mindenáron le akartam futni ezt a versenyt, ezért Gergővel megbeszéltük, hogy május 14-én teljesítem a távot felmérő formájában (május 17-én rendezték volna meg a versenyt).

Este 7 órakor találkoztunk a Gemenci Hajózsilipnél a cél pedig 31 perces idő volt. Gergő végig biciklivel kísért. Féltávnál bőven belül volt a részidőm a tervezettnél, 30:34-re álltam. Azonban a természet közbeszólt…

5,4 km-nél három vaddisznó állta az utunkat, így meg kellett fordulnunk. A hirtelen hátraarcnak meg lett a böjtje, de így is 30:46-ot futottam, amivel majdnem fél percet javítottam egyéni csúcsomon

– írta.

Kiemelt fotó: Felix Kästle / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik