Sport

Olimpiai szerepléssel vonulna vissza a korábbi győri kézis

A 2020-2021-es idényben a Buducnost Podgorica női kézilabdacsapatát erősíti a szerbek világbajnoki ezüstérmes irányítója, Andrea Lekic. A jelenleg CSM Bucurestivel szerződésben álló játékost a 24rakomet.mk portál szólaltatta meg, ahol elmondta, pályafutása csúcsa egyértelműen a 2013-as év volt.

„Először a Győrrel megnyertem a Bajnokok Ligáját, ez a legjobb dolog, ami valaha történt velem. A belgrádi világbajnokságon telt ház előtt nyertem ezüstérmet, ez könnyeket csalt a szemembe. Az év végén a Nemzetközi Kézilabda Szövetség 2013 legjobb játékosának választott” – emlékezett vissza.

A 32 éves játékos számára fontos év következik, hiszen szeretne a szerb válogatottal kijutni a tokiói olimpiára. Úgy fogalmazott, szeretne még egy ilyen nagy versenyen játszani, és utána már nyugodtan vissza is vonulhat.

Ez határozottan a karrierem csúcsa lenne, nem beszélve arról, ha esetleg érmet is sikerülne ott szerezni. Azzal beteljesülne az álmom. Gyerekkorom óta az olimpiáról álmodom, minden megnyitót megkönnyezek, hogy nem lehetek ott. Van esélyünk, és remélem, élünk is vele

– mondta.

Szerbiának az olimpiai részvételhez sikerrel kellene megvívnia a selejtezőt, amelyen vagy a házigazda magyarokat vagy a címvédő oroszokat kellene megelőznie – feltételezve, hogy Kazahsztán nem jelent majd számára problémát.

Kiemelt fotó: LOIC VENANCE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik