Sport

Sértődöttségből válthat kéziválogatottat a horvát irányító

Horvát játékossal erősíthet a montenegrói női kézilabda-válogatott, miután a Buducnost 22 éves irányítója, Matea Pletikosic szívesen országot váltana.

A fiatal játékos a 2015-ös macedóniai U17-es Európa-bajnokságon nagyszerűn játszott, vezetésével a horvátok bejutottak a negyeddöntőbe, azonban a dánok elleni mérkőzésen térdszalagsérülést szenvedett, nélküle pedig a horvátok kikaptak, és végül csak a 6. helyet szerezték meg.

Pletikosic azonban így is bekerült a torna All Star-csapatába, nagy jövő előtt állt, ám azóta nem igazán számítanak rá hazájában.

„A sérülésem miatt két hónapot ki kellett hagynom, és ami megdöbbentő tény, hogy a nemzeti csapatunkból vagy a szövetségünkből senki sem hívott fel, hogy megkérdezze, hogy vagyok, van-e szükségem segítségre.

Egy évvel később meghívót kaptam a felnőtt válogatottba, de nem mentem. Voltak apróbb sérüléseim, de még mindig sértve éreztem magam. Azóta senki sem hívott újra

– nyilatkozta a horvát Sportske novostinak.

A montenegrói Vijesti szerint már el is döntötte, hogy vált, a válogatott svéd szövetségi kapitánya, Per Johansson pedig örülne, ha Milena Raicevic mellett számíthatna egy fiatal tehetségre is.

A montenegrói szövetség a hírek szerint tárgyal a szlovén jobbátlövővel, Barbara Lazoviccsal, aki 2019 óta a Buducnost Podgorica játékosa, de nem tudni, hogy sikerrel jár-e. A kézilabdázó ugyan 2017 óta rendelkezik lakással és regisztrált címmel Montenegróban, a nemzetközi szövetségen (IHF) múlik, hogy kap-e engedélyt a váltásra.

Legutóbb tavaly a horvát Marta Batinovic döntött úgy, hogy a montenegrói válogatottban véd inkább, előtte szerbiai születésű játékosok (Bojana Popovic, Katarina Bulatovic, Ana Djokic, Ana Radovic, Mirjana Milenkovic), illetve a magyar Kindl Gabriella szerepelt honosítottként a nemzeti csapatban.

Kiemelt fotó: Instagram

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik