Sport

Babos: Minden év január elsején mínusz 120 millió forintról indulok

27. születésnapját ünnepelte május 10-én a női tenisz-világranglista 100. helyén álló Babos Tímea, aki 11 éves kora óta először töltötte a családja körében a szülinapját.

Az RTL KLub Fókusz című műsorának Babos azt mondta, a születésnapján nem akart sportolni, de megevett három szelet tortát, és végül lenyomott egy egyórás edzést.

Babos a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megnyerte a női párost az év első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent, ez volt a második győzelme Melbourne-ben, de nyert már a Roland Garroson is, és zsinórban háromszor lett világbajnok, kétszer Mladenoviccsal, egyszer pedig Andrea Hlaváckovával.

A magyar játékos Melbourne-ben 380 ezer ausztrál dollárt, vagyis 80,5 millió forintot keresett a győzelemmel.

Minden év január elsején mínusz 120 millió forintról indulok, és ezt kell visszahozni

– utalt Babos arra, hogy mekkora kiadással jár számára a tenisz. Egy gyors matekozás révén kiszámolhatjuk, hogy idei legnagyobb sikerével a 2020-as költségek kétharmadát már megkereste.

Babos természetesen nem állt le, hetente háromszor-négyszer edz, de azt még nem tudni, mikor indulnak újra a versenyek. A zárt kapus tornák szerinte nagyon veszteségesek lennének, mivel így is több száz embert kellene fizetniük a szervezőknek, és akkor még ott vannak a játékosok, valamint edzőik.

A riportban a bulvártémákat is érintő Babos elárulta, szívesen foglalkozna lakberendezéssel a pályafutása után, és a nagy győzelmek után szereti meglepni magát egy-egy márkás ruhával vagy cipővel.

A kiemelt képen Babos (balra) és Mladenovic látható az Australian Openen aratott győzelem után. Fotó: Manan VATSYAYANA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik