Sport

Figyelmeztették Tysont, hogy a boksz az nem az öregek sportja

Mike Tyson edzésvideóival van tele minden. Az 53 éves bokszlegenda nekiállt edzeni, miután azt nyilatkozta korábban, szívesen vállalna jótékonysági mérkőzéseket akár már 2020 végén. Az eddiig felvételek alapján jó formában van a korábbi nehézsúlyú bajnok, be is indultak a találgatások arról, hogy lehet komolyabb tervei is vannak annál, minthogy pár bemutató bunyón vegyen részt.

Mike Tyson: Visszatértem!
Nagyon úgy néz ki, hogy látjuk még a ringben az 53 éves legendát.

A Mirror megkereste a WBA váltósúlyú kontinentális bajnokát, Conor Benn-t, hogy mit gondol a nagy visszatérésről. Hogy miért éppen őt, arra az a válasz, hogy az édesapja, a korábbi profi Nigel Benn korábban szintén azt tervezgette, hogy 55 évesen újra ringbe lép, de aztán megsérült edzés közben és letett az egészről.

A boksz a fiatalok sportja, ráadásul kíméletlen is. Ha a pénzért csinálja, akkor rosszul döntött és tényleg hagynia kellene a következő generációkra

– mondta az angol lapnak Benn, aki anno apját is figyelmeztette, hogy az egészsége fontosabb annál, mint hogy másoknak bizonyítson.

Tyon visszatérésének hírére egyébként megmozdult a sportivlág, már többen is jelezték, hogy kiállnának vele és Evander Holyfield is újra kesztyűt húzna.

Kiemelt kép: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik