Sport koronavírus

Hiába játszottak volna a román kézicsapatok, az EHF közbeszólt

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) mindenképpen azt akarta, hogy a csapatok a pályán fejezzék be a szezont a nyár folyamán, de erre nem lesz lehetőségük.

Lesz-e kézis lázadás?
A Kézivezérlésben szóba kerül az érdi helyzet és a majd 5 hónaposra nyúlt nyári szünet is.

A román sportsajtó szerint az európai szövetség (EHF) felszólította az FRH-t, hogy június 1-ig nevezze meg a Bajnokok Ligája-induló klubokat, július 13-ig pedig a többi kupasorozatban résztvevő csapatokat – írta a Gazeta Sporturilor.

Mindez azt jelenti, hogy értelmetlen lenne a bajnokságok folytatása, mert azok semmiképpen nem fejezhetőek be a megadott határidőkig. A román szövetségnek most meg kell határoznia a lezárás módját.

Jelenleg a nőknél egy BL- és három Európa Liga-résztvevő lehet, míg a leggyengébbek számára fenntartott Challenge-kupa helyét átvevő EHF-kupában nem indíthat csapatot. A férfiaknál két-két klub vehet részt az Európa Ligában és az EHF kupában.

Alexandru Dedu, a szövetség elnöke azt mondta, mindent megtesz annak érdekében, hogy újabb szabadkártyát kapjanak a női Bajnokok Ligájában, és reméli, hogy a Dinamo Bucuresti is ott lehet a férfiak legrangosabb sorozatában.

Kiemelt fotó: Facebook/CSM Bucuresti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik