Sport

Csak Final Fourba jutva vonul vissza a világbajnok kézikapus

Négy év után távozik a Vác női kézilabdacsapatának világbajnok kapusa, Barbara Arenhart, aki azért igazol a montenegrói Buducnost Podgoricába, hogy ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen.

A 33 éves játékos 2013-ban nyert világbajnoki címet a brazil válogatottal, és ugyanabban az évben megválasztották a világ legjobb kapusának is. Arenhart már akkoriban is együtt dolgozott Németh Andrással, a Váci NKSE jelenlegi szakmai igazgatójával, akivel kapcsolatban az M4 Sportnak elárulta, olyan, mintha az édesapja lenne.

A kézilabdázó négy szezont töltött a klubnál, és ebben az időszakban új magyar csúcsot állított fel: ő lett a legeredményesebb kapus a bajnokságban. Előbb négy, majd 15, tavaly és idén pedig nyolc-nyolc gólig jutott. Egész pályás góljait világszerte csodálták, főleg a Siófok elleni meccs után, tavaly februárban. Akkor az utolsó húsz másodpercben előbb egyenlített, majd a győztes gólt is megszerezte a Vácnak.

Hihetetlen! Két egészpályás kapusgóllal nyert a Vác kézicsapata
Az utolsó perc kétgólos Siófok-előnyről indult, mégis a Vác nyert. De hogy!

Arenhart elmondta, júliusban egy búcsúvacsorára mindenképpen szeretne visszatérni, hogy elköszönhessen a szurkolóktól.

Úgy fogalmazott, Vác az otthona, ahol a szívét hagyja, de szeretné megvalósítani az álmait azzal, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Következő csapata a stabil anyagi helyzetben lévő montenegrói Buducnost Podgorica lesz, amellyel két évre szóló szerződést kötött.

Az a terve, hogy addig nem fejezi be a pályafutását, míg nem nyeri meg a BL-t, vagy legalább nem jut be a négyes döntőbe a montenegrói bajnokcsapattal.

Kiemelt fotó: Facebook/Váci Női Kézilabda Sportegyesület

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik