Sport koronavírus

A koronavírus-járvány miatt teljesen átalakul Magyarország egyik legjobb hokicsapata

A koronavírus-járvány hatására visszalép a szlovák jégkorongliga következő idényétől, és az Erste Ligában szerepel a MAC.

Az ismert okok miatt – a járvány és annak gazdasági, társadalmi hatásai – az anyagi háttér bizonytalanná vált, valamint ellentmondásos hírek érkeztek a szlovák bajnokságról is, így azt a döntést hozták a MAC Újbuda tulajdonosai, hogy a csapat visszalép a Tipsport Extraliga jövő évi küzdelmeitől – jelentett be hétfőn közösségi oldalán az újbudai együttes.

A közlemény kiemelte, az új, fele-fele arányban a MAC Jégkorong Akadémia és KMH Sportegyesület érdekeltségében lévő csapat – amely a Hokiklub Budapest Erste Ligás licencét viszi tovább –, általános igazgatója és egyben vezetőedzője Kangyal Balázs, másodedzője pedig Marton Tibor lesz.

Az együttes MAC HKB Újbuda néven indul az Erste Ligában, ahová be is adta hivatalos nevezését.

A beszámoló alapján a csapat gerincét MAC-nevelésű, Erste- és Extraligás tapasztalattal rendelkező fiatal játékosok alkotják majd, egyúttal érkezni fog egy teljes sornyi húzóember is.

A klub szakmai koncepciójának kiemelten hangsúlyos eleme a saját nevelésű utánpótláskorú játékosok beépítése a csapatba, így a két bázisegyesület legjobb junior játékosai számára folyamatosan adott lesz a lehetőség a csapatba kerüléshez, természetesen ezekért a helyekért küzdeni és bizonyítani kell majd. A csapat otthona a várakozások szerint továbbra is a Tüskecsarnok lesz.

Mindez nem jelent visszalépést. Az Erste Liga is nagyon erős bajnokság, ezt pontosan tudjuk, hatalmas csatákat vívtunk itt három éven át, 2018-ban fantasztikus küzdelemben nyerni is tudtunk a végén. Most is bele fogunk adni mindent, de arról sem mondunk le, hogy megerősödve később egy még nagyobb kihívást jelentő ligában próbálja ki magát a csapat.

Az elmúlt két idényben a szlovák élvonalban szerepelt a MAC Újbuda: Majoross Gergely vezetésével a tavalyi idényben a negyeddöntőben maradt alul a Zólyom elleni párharcban, míg a legutóbbi, a világjárvány miatt idejekorán véget ért szezonban tizedikként zárt a 13-as mezőnyben.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik