Sport

A PSG klasszisa visszavonult és edzőnek állt

Néhány nap leforgása alatt hatalmasat fordult a világ a Paris Saint-Germain kézilabdázójával, Gudjon Valur Sigurdssonnal. Az olimpiai ezüstérmes balszélső csütörtökön jelentette be, hogy 25 évnyi aktív játék után befejezi pályafutását.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gudjon Valur Sigurdsson (@gudjonvalur9) által megosztott bejegyzés, Ápr 29., 2020, időpont: 3:28 (PDT időzóna szerint)

Ezek után hétfőn jött a bombahír: Sigurdsson lett a német másodosztályú Gummersbach vezetőedzője 2022-ig. A klub vezérigazgatója nem győőzött lelkendezni, hogy egy ilyen klasszis veszi át a csapatot, de a 40 éves újdonsült szakember is lelkesen nyilatkozott.

A családom és én is nagyon otthon éreztük magunkat Gummersbach-ban, csupa szép emléket őrzünk az ott töltött időből. Nagyon várom már a visszatérést

mondta Sigurdsson, aki 2005 és 2008 között volt a klub játékosa.

Az izlandi szélső a félbeszakadt idényt hivatalosan bajnokként zárta a PSG játékosaként, korábban megfordult Dániában, Spanyolországban és több német csapatban is, a Barcelonával Bajnokok Ligáját is nyert. A válogatottal a 2008-as pekingi játékokon második volt, a 2010-es Európa-bajnokságon pedig bronzérmes.

A 40 éves Sigurdsson 365 meccsén 1879 gólt lőtt a nemzeti együttesben, 2018 januárjában Kovács Péter (1797) válogatottbeli gólrekordját döntötte meg.

Kiemelt kép: Andreas HILLERGREN / TT NEWS AGENCY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik