Sport koronavírus

Orvosi diplomával ápolóként segít a Super Bowl-győztes játékos

Februárban életet legnagyobb sikerét érte el Laurent Duvernay-Tardif, a Kansas City Chiefs amerikaifutball-csapatának 29 éves játékosa, amikor klubjával Super Bowlt nyert.

Azóta sokat fordult a világ, a koronavírus-járvány miatt leállt a sportélet, a Chiefs játékosa pedig úgy döntött, visszatér polgári foglalkozásához, és máshogy segít a veszélyhelyzet idején. Duvernay-Tardif az NFL első játékosa, aki orvosi diplomával rendelkezik, és ugyan rezidensi képzését nem tudta befejezni, egy Montreal közelében lévő intézményben ápolóként dolgozhat.

Az első napom április 24-én volt a kórházban. Előző éjszaka idegesnek éreztem magam, de ez olyan jó izgalom volt, mint a mérkőzések előtt

– nyilatkozta a Sports Illustratednek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sports Illustrated (@sportsillustrated) által megosztott bejegyzés, Ápr 27., 2020, időpont: 6:00 (PDT időzóna szerint)

„Nem tudták, mit kezdjenek velem, hiszen engedély nélkül nem praktizálhatok” – mesélte. A Cheifs vezetői engedélyezték számára a munkát, ő pedig gyors tanfolyamon felelevenítette a tanulmányait, valamint a fertőtlenítés összes lépését.

„Teljesen kimerültem, de már alig várom, hogy ismét visszamenjek dolgozni” – tette hozzá.

Az NFL-játékosok szervezete is igényt tart a munkájára, hogy segítsen a biztonsági intézkedések meghatározásában. A munkacsoport megvizsgálja, hogy a csapatok hogyan edzhetnek, utazhatnak és meccselhetnek majd.

Kiemelt fotó: Tom Pennington/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik