Sport

Boksz: a ringben fertőtlenítették a bunyósokat

A New York Times arról számolt be, hogy nem törődve a koronavírus-világjárvánnyal, a korábbi kétszeres világbajnok Rosendo Álvarez ökölvívó gálát szervezett szombaton.

Nicaraguában nincs kijárási tilalom, nem félünk a vírustól. Összesen három, egyaránt külföldi állapolgárt érintő haláleset történt

– érvelt a lap megkeresésére a promoter.

Alvárez egy másik, az AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában azzal érvelt, hogy a nicaraguai bokszolók épp olyan szegények, mint az ország, nem lehet tőlük elvenni a kenyérkeresetet még akkor sem, ha a világ egyetlen ökölvívócsarnoka volt, amely kinyitott szombat este.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

2020 Boxing can you imagine if your favorite fighter has to be cleaned before a fight ? What’s your thoughts? #Boxeo #Boxing #COVID19

TVBOXEO (@tvboxeo) által megosztott bejegyzés, Ápr 25., 2020, időpont: 12:32 (PDT időzóna szerint)

A Manguában található, nyolcezres Gimnasio Alexis Arguello csarnok elővigyázatosságból persze a legnagyobb óvintézkedések mellett tárta ki a kapuit.

  • Csak nyolcszáz nézőt engedtek be,
  • a nézők lázmérés után léphettek be a csarnokba,
  • és közösségi médiában fellelhető fotók alapján a bunyósok, a ringlányok, az edzők, stb. csak  szájmaszkban at még a ringben is fertőtlenítették.

A boxrec.com adatbázisa szerint Robin Zamora legyőzte Ramior Blancót, míg Freddy Fonseca Alain Aguilar múlta felül.

Nicaraguában az iskolákat nem zárták be, az állami alkalmazottak normál menetrend szerint dolgoznak, és a futball-, illetve a baseballbajnokság sem állt le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik