Sport koronavírus

Rövidített meccseket játszanának a kézilabda Bundesligában

A koronavírus-járvány miatt nem csak az idei, hanem a következő szezon is teljesen kaotikus lehet, így nem kétséges, a 2020-2021-es idény a legkeményebb lesz a modern kézilabda történetében. Európa legerősebb férfibajnoksága, a német Bundesliga 20 csapattal indul el, a világbajnokság és az olimpia miatt szűkebbek lesznek a lehetőségek, ugyanakkor a kényszerű létszámbővítés még nagyobb költségeket jelent a csapatok, és nagyobb terhelést a játékosok számára.

„Jelenleg forró zsírral oltjuk a tüzet” – jellemezte a helyzetet Bob Hanning, a Német Kézilabda Szövetség (DHB) alelnöke.

Ne kérdezd, mi nem működik, mindig azon gondolkodj, ami működik. Kreatívnak kell lenni, mert az egyszerű gondolkodás nem segít. Ilyen ötlet például, hogy kétszer 30 perc helyett háromszor 15 perces legyen egy mérkőzés.

Az SG Flensburg Handewitt edzője, Maik Machulla intelligens meccsnapokban gondolkodik.

„Ebben a szezonban előfordult, hogy játszottunk meccset Ludwigshafenben, majd 48 órával később Mannheimben. Ez pár km-es távolság, így utazási költségeket takarítottunk meg. Az ilyen ötletek segíthetnek a kluboknak a költségcsökkentésben. Akár tornarendszerben is játszhatunk semleges helyszínen, hogy megtakarítsuk a csarnokbérlési díjakat, ha már nincsenek nézőnk” – mondta Machulla.

Frank Bohmann, a liga ügyvezető igazgatója szerint a kettőt összevonva lehetne megoldást találni.

A rövidített játékidő csak akkor lehetséges, ha tornákat szervezünk

– nyilatkozta.

Kiemelt fotó: Andreas Gora/dpa/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik