Sport

Lebukott a kézjeleket ellopó baseballcsapat

Lebukott a Boston Red Sox baseballcsapata, amelyről kiderült, hogy csalt: a 2018-as szezonban videóra vette az ellenfél elkapójának kézjeleit, helyzeti előnyhöz juttatva ezzel magát.

Az MLB ezért úgy döntött, a bostoni csapatot megfosztja a második körös draftlehetőségtől, emellett a videorendszer üzemeltetőjét, JT Watkinst egy évre felfüggesztette.

A Red Sox két éve 4-1-re verte a Los Angeles Dodgerst és ezzel megnyerte World Series-t.

A baseball-liga vezetője, Rob Manfred szerint sem Alex Cora akkori menedzser, sem más Red Sox-stábtag nem volt tisztában Watkins cselekedetével. Érdekesség viszont, hogy Corát januárban éppen azért rúgta ki a Red Sox, mert egy évvel korábban a Houston Astros edzőjeként hasonló botrányba keveredett, ezért a 2020-as szezonra felfüggesztették.

A Red Sox vezérigazgatója, Sam Kennedy elfogadhatatlannak nevezte a szabálysértéseket, elfogadta a büntetést és elnézést kért a szurkolóktól és a csapatoktól.

A bostoniak megkönnyebbüléssel fogadhatták a büntetéseket, az MLB ugyanis januárban, az Astros esetében sokkal keményebb volt: ötmillió dolláros bírság mellett 2020-ra és 2021-re is elvette a csapattól az első fordulós draft lehetőségét.

Kiemelt fotó: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik