Sport koronavírus

A magyar világbajnok kenus ráhúz még egy évet

Mike Róbert, világbajnok kenus egy évvel tovább folytatja a pályafutását, hogy a tokiói olimpián részt vehessen. A Kajak-Kenu TV-nek adott nyilatkozatában eredetileg a 2020-ra tervezett játékok után tervezte a visszavonulást, ám a pandémia miatt átalakultak a tervei.

Úgy készültem, hogy ez lesz az utolsó évem, az utolsó olimpiám, de mivel ciklusokban gondolkodok, ezért alkalmazkodom a halasztáshoz. Most egy hihetetlen nagy kérdőjel van bennem, azt sem tudom pontosan, hogy idén milyen versenyek lesznek, próbálom fizikálisan és mentálisan is konzerválni a formám

– nyilatkozta a Kajak-Kenu TV-nek a májusban 36. születésnapját ünneplő kenus.

A KSI SE kenusa egész februárban a dél-afrikai edzőtáborban gyakorolt Korisánszky Dáviddal, a tavaszi pótkvalifikációs versenyre azonban nem került sor a járvány miatt.

“Nem tudom, hogy mennyire kedvez ez a plusz egy év a kvótaszerzés szempontjából a magyar kenus szakágnak. Az a baj, hogy kevesen vagyunk a kajakosokhoz képest. Valószínűleg jó lett volna, ha idén többet tudunk versenyezni, hogy a fiatalabbak is szerezhessenek versenyrutint, de ez egy új helyzet, ezt kell megoldanunk jövőre.”

Férfi kenuban Magyarországnak egyelőre nincs kvótája a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokra, amelyet a koronavírus-járvány miatt halasztottak el egy évvel.

Kiemelt képen Mike Róbert és Vasbányai Henrik a 2016-os riói olimpián. Fotó: Damien MEYER / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik