Sport koronavírus

A válogatott kézis szerint akár jól is jöhetett az egyéves halasztás a magyaroknak

Az érdi női kézilabdacsapat viharos időket él, a koronavírus-járvány miatt megszorításokra szoruló együttes három játékosán kívül mindenkitől megválni kényszerült.

Három játékosa maradt az érdi női kézilabdacsapatnak
A megváltozott körülmények miatt mindenki távozik, Szabó Edina és Rácz Marianne fiatalokból építene csapatot.

A csapattól távozik többek között az a Tóth Gabriella is, aki évek óta alapembernek számít. A magyar válogatott irányítója a Nemzeti Sportnak nyilatkozva bepillantást engedett az események hátterébe. A kézisek februárban tudták, hogy tárgyalni fog velük a vezetőség, de a játékosok tudták meg utoljára, hogy ez a terve a vezetőségnek. Tóth csalódott is, hiszen a szerződése 2021 nyaráig szólt, három éve Érden játszott, nem volt tervben, hogy áprilisban csapatot kelljen keresnie magának.

A válogatottról is szó esett, az irányító szerint az olimpia halasztásával még a magyar válogatott is nyerhet.

Szerintem jó döntés született, amikor elhalasztották a tokiói játékosokat, hiszen első az egészség. És ki tudja, talán jól is jött ez az egyéves halasztás a magyar válogatottnak, amelynek két új kapitánya van, Danyi Gábor és Elek Gábor, akikkel így többet tudunk együtt dolgozni. Persze idegőrlő az egyéves csúszás, de hiszem, hogy előnyére fog válni a nemzeti csapatnak

– mondta Tóth Gabriella.

Új klubja is megvan már a 23 éves kézisnek, azonban a hivatalos bejelentésre még várni kell.

Kiemelt kép: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik