Sport

Nagy László abszurdnak tartja a decemberi BL-döntőt

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója szerint teljes mértékben abszurd esemény lehet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője, amennyiben valóban december végén rendezik meg. A kölni torna eredeti időpontja május 9-10. volt, ezt az európai szövetség (EHF) a koronavírus-járvány miatt előbb augusztus 22-23-ra, majd csütörtökön december 28-29-re halasztotta.

Az augusztus irreálisnak tűnt, hiszen a koronavírus sajnos igencsak részese az életünknek. A decemberi időpont reálisabb, de teljes mértékben abszurd esemény lehet, amire még nem volt példa, hiszen a szezon kellős közepén kellene lejátszani az előző idény négyes döntőjét

– nyilatkozta Nagy László pénteken a Kossuth Rádiónak.

A korábbi 209-szeres válogatott Nagy szerint továbbra is mindenki várja az EHF-től a pontos információkat: milyen lebonyolításban tervezik a folytatást, megtartják-e a nyolcad- és negyeddöntőket, vagy más elképzelésük van? Rengeteg kérdést felvet az is, hogy június végén sok játékos szerződése lejár, és más csapathoz igazolnak, vagy visszavonulnak.

Azt is az EHF-nek kellene kimondania, milyen játékoskeretekkel lehet majd lejátszani a négyes döntőt.

A magyar szövetség alelnökeként és a magyar válogatott szakmai stábjában is tevékenykedő Nagy elárulta, december vége felé szerettek volna egy hosszabb összetartást a komplett nemzeti csapatnak a január közepén kezdődő egyiptomi világbajnokság előtt, de így a BL négyes döntőjében résztvevő magyar klubcsapat magyar tagjai ezen nem vehetnek részt.

A Szeged nem játszhat idén több meccset a kézi-BL-ben?
Pedig még csak most jönnének az izgalmak.

A férfi Bajnokok Ligája a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz első fordulója előtt szakadt félbe. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje együttesével találkozik. Továbbjutás esetén a két magyar csapat egymással játszana a negyeddöntőben, de volt már olyan forgatókönyv is, ami alapján most ki lehetne hirdetni a Final4 mezőnyét – igaz, ennek Szegeden nem örülnének.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik