Sport koronavírus

Ha megvalósul az EHF B terve, a Veszprém és a Győr is bekerül a Final Fourba

A L’Équipe francia sportlap hétfői beszámolója szerint az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) több tervet is kidolgozott a kupasorozatok Final Fourjának mezőnye.

A B terv szerint a szezonban eddig elért eredmények alapján kerülnének ki a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája elhalasztott négyes döntőinek résztvevői, amelyek közé így bekerülne a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO.

Az egyik verzió szerint a férfiaknál a csoportkörben, a nőknél pedig a középdöntőben elért eredményeket vennék figyelembe, és az ott első és második helyezett klubok kerülnének a négyes döntőbe.

  • A férfiaknál így a Veszprém mellett a Barcelona, a Kiel és a Paris Saint-Germain,
  • a nőknél a címvédő Győrön kívül a francia Metz és a Brest Bretagne, valamint dán Esbjerg alkotná a négyes döntő mezőnyét.

Egy másik elképzelés viszont lehetőséget adna a pályán elért kvalifikációra: ez egymeccses párharcot jelentene, méghozzá az előkelőbb helyen rangsorolt csapat otthonában, egy héttel a négyes döntő előtt. Amíg azonban a nőknél csak egy, a férfiaknál még két kör van hátra a négyes döntőig, hacsak nem módosítanak a versenykiírásnak ezen a részén is.

A férfiaknál augusztus 22-23-ra, a nőknél szeptember 5-6-ra halasztották a kölni, illetve budapesti rendezésű négyes döntőt.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik