Sport

Kiszáll a névadó szponzor az egyik legjobb magyar pólócsapat mögül

Az OSC Újbuda vízilabdacsapatának edzőit és játékosait arról tájékoztatta a névadó főszponzor A-Híd Zrt., hogy nem tudja tovább támogatni őket, miután nem képes teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit, írja az MTI.

Vad Lajos, a fővárosiak vezetőedzője az MTI-nek elmondta: társaihoz hasonlóan ő is csütörtökön (ma) kapta meg az értesítést, a jövőt illetően egyelőre rendkívül bizonytalan helyzetben van. Hozzátette, miután a koronavírus-járvány miatt beütött a krach, az erőnléti edző útmutatását követve a játékosok otthonukban egyénileg készülnek, így már negyedik hete egyikükkel sem találkozott.

A kialakult helyzettel kapcsolatosan nem is tudok mit mondani, csupán a sajnálatomat kifejezni, hogy másfél éve tartó munkánk veszett ezzel kárba. A bajnokságban hibátlanok voltunk a szezonban, a Bajnokok Ligájában csoportunkban az első helyen álltunk. Csapatunkról mások mondták, nem mi, hogy a világ legjobb formájában lévő együttese.

Vad Lajos kiemelte, esetükben tényleg a lehető legrosszabbkor történt minden, amit a világjárvány idézett elő.

„Mostanra álltunk össze igazán, igazi csapatként működtünk, nem pedig zsoldosokként játszottunk. Csapatsportágban utóbbit összhangba hozni a legnehezebb feladat. És most hiába minden, gyakorlatilag vége a bajnokságnak és vége a Bajnokok Ligájának is. Lehetne most sírni, szipogni, de attól most még ez van” – nyilatkozta az edző.

Az OSC a bajnokságban mind a 15 mérkőzését megnyerte, 14-et az alapszakaszban, egyet már a felsőházi rájátszásban. A BL-csoportjában tíz meccsen szerzett 22 pontjával az első helyen áll, kétpontos előnnyel a címvédő FTC-Telekom és a Pro Recco előtt, amelyek kilenc találkozójukat tudták lejátszani.

Frissítünk!

Az A-Híd Zrt.közleményt juttatott el a szerkesztőségünkbe:

 

„A vízilabdában a 2000-es évek eleje óta vesz részt támogatóként a cégcsoport, 6 éve pedig az OSC névadó szponzora. Április 9-én megjelent, hogy az A-Híd Zrt. »bejelentette a stáb tagoknak és a játékosoknak, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel nem tudja tovább támogatni a klubot«. Ilyen bejelentés nem történt, az A-Híd vezetése nem állt közvetlen szerződéses viszonyban sem a stáb tagokkal, sem pedig a játékosokkal, csak a klubbal.

 

Az OSC-vel kötött támogatási  megállapodást a cég teljesítette, azonban a következő bajnoki évadra azt meghosszabbítani nem kívánja – erről informálta a klub vezetését március elején. A csapattal kapcsolatos további, erre az idényre vonatkozó döntéseket a klub vezetői hozták meg, ebben a folyamatban az A-Híd vezetői és tulajdonosai nem vettek részt, ebbe beleszólásuk nem volt.

 

Az A-Híd Zrt. a jövőben is támogatni kívánja a vízilabda sportot Magyarországon. A menedzsment és a tulajdonosok felmérik és értékelik a jelenlegi helyzetet, arra törekednek, hogy a következő években felajánlott támogatás a legjobban szolgálja a sportág fejlődését.

 

Az OSC-vel közösen szép sikereket értünk el az elmúlt időszakban és erre büszkén tekintünk vissza. Az A-Híd vezetése további sok sikert kíván a klubnak!”

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik