Sport koronavírus

Van, aki tripla szaltóval próbálkozik a járvány idején

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a magyar női tornászválogatott a budapesti Központi Tornacsarnokban.

A magyar szövetség pénteki beszámolója emlékeztet, hogy a koronavírus-járvány miatt szerte az országban bezártak a tornatermek, tornacsarnokok, ennek ellenére a felnőtt női tornászok – a biztonságot szem előtt tartva – együtt készülhetnek.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elmondása szerint egyszerre maximum az általa engedélyezett öt fő edzhet a csarnokban.

Emellett a versenyzők nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, az autóból egyből a szövetség kisbuszával folytatják útjukat a tornacsarnokba, a tréning után pedig ugyanígy jutnak haza.

Továbbá megszüntették az asszisztálást, a közvetlen testi kontaktust, illetve szigorúan megtartják a másfél méter távolságot egymástól.

A vidéki válogatott versenyzők jelenleg otthon készülnek, de egyeztetnek velük arról, hogy szükség esetén ők is el tudjanak jutni a fővárosi létesítménybe.

A világversenyek halasztásai miatt kénytelen voltunk újragondolni a felkészülést. Jelenleg egy alapozási időszak, illetve új elemek beépítése zajlik, amely minden versenyző számára komoly motivációt ad. Schermann Bianka például tripla szaltóval próbálkozik a felemáskorláton, de a többiek is szépen dolgoznak

– nyilatkozta Draskóczy Imre.

A női Európa-bajnokságot április végén, illetve május elején rendezték volna Párizsban.

Kiemelt fotó: mtk.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik