Sport koronavírus

„A vegasi kaszinók legutóbb akkor zártak be, amikor Kennedyt megölték”

A magyar válogatott Allen Rosco a japán másodosztályban kosarazott a szezonban, ám amikor kitört a koronavírus-járvány, akkor azt kérte csapatától, a Gunmától, hogy hazatérhessen a családjához. Azt viszont még nem tudja, hogy visszatér-e Ázsiába és hogy egyáltalán mi lesz a szezonnal.

Furcsa a helyzet, még nem döntötték el, befejezik-e az idényt vagy sem. Amikor azonban szóba került, hogy lezárják az ország határait, rájöttem, fontos lenne hazajönnöm, nem kockáztathattam, hogy három-négy hónapig Japánban maradok, és a nyáron esetleg nem tudok visszautazni Amerikába. A csapatom megértett és elengedett, a társaim és az edző is partner volt ebben

mondta a Nemzeti Sportnak az amerikai-magyar játékos, aki azt is elárulta, hogy nem mindenki volt ilyen szerencsés a csapatból, voltak, akiket nem engedett el a klub.

A soproni kosarasok jelezték előre, hogy baj lesz
Még a koronavírus-járvány kirobbanásakor megmondták, hogy nem állnak ki olasz riválisuk ellen.

Allen Rosco a családjával Las Vegasban él, azt mondta, ott nem olyan vészes a helyzet, mint Kaliforniában, de a szállodák és a kaszinók feléjük is bezártak.

Hogy súlyos a dolog, bizonyítja, a kaszinók legutóbb akkor zártak be, amikor John Fitzgerald Kennedy elnököt megölték, akkor is csak négy órára…

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik