Sport koronavírus

A magyar válogatott kézis tart a sérülésektől, ha hirtelen beindul a szezon

Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója attól tart, hogy hirtelen indul újra a szezon, így a kézilabdázók súlyos sérülésveszéllyel néznek majd szembe.

Mindenki próbál fizikailag formában maradni, de otthon edzeni nem olyan egyszerű, mert nincsenek meg azok az eszközök, amelyek a konditeremben. Mindenkinek nagyon nehéz ez a kialakult helyzet, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte, nekünk pedig már nagyon hiányzik a labda, mert így az edzés sem ugyanaz, mint általában

– mondta a 25 éves játékos a Kossuth Rádiónak pénteken.

A MOL-Pick Szeged kézise szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben egyelőre kiszámíthatatlan, hogy mikor léphetnek újra pályára, a nemzeti bajnokságokból, kupákból, valamint az EHF Kupából és a Bajnokok Ligájából hátralévő meccseket pedig nem könnyű újraszervezni a sportágat irányító szövetségeknek.

Bánhidi azt mondta, lassan arról is dönteni kell, hogy a nemzeti és nemzetközi sorozatok elhalasztott meccseit mikor és milyen ütemben tudják majd pótolni. A beálló szerint  nem biztos, hogy ezután az időszak után a játékosok ugyanolyan formában tudnak visszatérni pályára, ez pedig akár sérülésekhez is vezethet.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik