Sport

„Az elmúlt 25 év munkáját nem fogom sutba vágni az olimpia halasztása miatt”

Nagyon el volt keseredve világbajnok birkózónk, Sastin Marianna, amikor kiderült, hogy nem idén, hanem jövő nyáron rendezik meg a tokiói olimpiát, de mostanra kicsit lenyugodott.

Világbajnok birkózónk nagyon el van keseredve az olimpia halasztása miatt
A döntés gyorsaságát sem tartja korrektnek, mint ahogy azt sem, hogy egyesek zsarolták a NOB-ot.

Így, hogy aludtunk rá egyet, nem látjuk olyan sötéten a jövőt, de még mindig nagyon sok a nyitott kérdés. Ezzel, hogy azt mondták, nem idén lesz az olimpia, hanem jövőre valamikor, egy újabb bizonytalan helyzetet hoztak csak létre

– nyilatkozta Sastin a Sport24-nek, a DIGI Sport híradójának.

Friss hír egyébként, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövőre júliusban vagy augusztusban szeretné megrendezni az olimpiát, vagyis a már kvótával rendelkező Sastinnak még egy teljes évet be kell vállalnia, ha ott akar lenni negyedik olimpiáján.

Egy másik birkózó, a londoni olimpián ezüstérmes Lőrincz Tamás azt mondta, sok mindent át kell szervezni és gondolni a mostani döntés fényében.

A cél ugyanaz maradt, de nem tehetem meg, és nem is akarom megtenni, hogy az elmúlt 25 év munkáját, vagy az elmúlt négy évet, amit Rio óta végeztünk, azt a sok lemondás, a sok edzőtábort, amit a családom nélkül töltöttem, nem fogom mindezt sutba vágni. Hál’ istennek a családom is nagyon pozitívan áll ehhez a dologhoz, úgyhogy mindenben támogatnak, ez azért ad egy könnyebbséget, hogy még végig csináljam ezt az időszakot. Bízom benne, hogy ezt is meg fogjuk tudni oldani

– magyarázta a háromszoros Eb- és egyszeres vb-győztes Lőrincz Tamás.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik