Sport

A magyar kézilabda ikonjával és a Fradi kapusával lépne szintet a Mosonmagyaróvár

A kilencedik helyen állt az NB I-es tabellán a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot. Bár ez a helyezés jobb, mint amit az előző idényben elért a Mosonmagyaróvár, a klub vezetése már a következő idényre építi a csapatot.

Horváth Cs. Attila elnök a csapat honlapján elmondta, hogy Laura Popa után Karol de Souza és Ferenczi Annamária is távozik, Marija Holesova és Dányi Bernadett sorsa pedig egyelőre bizonytalan.

A csapat edzője, Bognár Róbert utánpótlás-igazgatóként tevékenykedik a jövőben, őt a játékosként a magyar válogatottal vb-ezüstérmet és olimpiai negyedik helyet elérő Gyurka János váltja, akit az óváriak honlapja méltán nevez a magyar kézilabda egyik ikonjának.

Gyurka új játékosokkal számolhat a következő szezontól: a magyar-osztrák kettős állampolgár Kovács Patrícia a német TuS Metzingenből érkezik, a junior Eb-ezüstérmes kapus, Szemerey Zsófi a Fradit hagyja ott az MKC kedvéért, a Győrrel BL-győztes Sirián Szederke a Dunaújvárosból, az irányító-átlövő Tóth Eszter az MTK-ból, az ifi Eb-aranyérmes szélső, Stranigg Zsófia pedig a Szent Istvánból igazol át.

A klub honlapján azt írják, az új érkezőkkel szintet léphet a csapat, amely szeretne még meghatározóbb lenni az NB I-ben.

Kiemelt kép: Mkcse.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik