Sport lineup

Mesterséges kómában tartják az NBA-sztár anyját a koronavírus miatt

Rendkívül komoly videót tett közzé az NBA-ben szereplő Minnesota Timberwolves kosárlabdázója, Karl-Anthony Towns. A 24 éves sztársportoló azt a megrázó bejelentést tette, hogy édesanyja lélegeztetőgépre került a koronavírus miatt.

Towns elmesélte, hogy szülei néhány nap alatt rosszul lettek, édesapja szerencsésen kilábalni látszik a vírusból, édesanyját viszont tüdőprobléma miatt mesterséges kómába kellett helyezni. A kosaras azért döntött úgy, hogy megosztja mindezt, hogy segítsen minenkinek megérteni: a koronavírus-járványt nagyon komolyan kell venni.

Ez a betegség itt van, valós és nagyon komolyan kell venni. Kérlek, védjétek a családotokat, a barátaitokat és magatokat. Sosem adjuk föl a harcot a családommal, ezt a meccset is megnyerjük. Anyám a legerősebb nő, akit csak ismerek, tudom, hogy ő kerül ki győztesként

– zárja Towns a gondolatait.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karl-Anthony Towns (@karltowns) által megosztott bejegyzés, Márc 24., 2020, időpont: 9:48 (PDT időzóna szerint)

Amerikában több mint ötvenezer koronavírusos fertőzést regisztráltak, amelyből 704 bizonyult halálosnak. A hatóságok házi karantént javasolnak, de nem mindenki tartja be, részben ezért is szólalt fel az NBA egyik ismert arca a figyelemfelhívást.

Kiemelt kép: Jordan Johnson/NBAE via Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik