Sport

Parsnak már csak egy dobása van, így a világjárvány sem tudja lefékezni

Az olimpiai bajnok kalapácsvető nem bánná, ha a tokiói olimpiát két vagy három hónappal elhalasztanák.

A londoni kalapácsvető olimpiai bajnok Pars Krisztián egyedül jár ki az üres szombathelyi atlétikai pályára, telefonon és üzenetben kapott edzői utasításokat követve dob és erősít, a szövetségnek és a helyi támogatójának köszönhetően bevásárlás nélkül is biztosított a bőséges és biztonságos étkezése, saját mozgásterét pedig a lehető legkisebbre szűkítette.

„Van már gyakorlatom a magányos munkában, nem is olyan régen volt már részem ilyenben, érzem, hogy meddig mehetek el, illetve hol az a határ, amit átlépve újra megsérülhetnék – nyilatkozta a 38 esztendős Pars Krisztián az SzPress Hírszolgálatnak utalva arra az időszakra is, hogy kábítószer-használat miatt másfél évre eltiltották.

„Fogalmam sincs arról, hogy miként döntenek majd azokról a tavaszvégi és nyári nemzetközi versenyekről, ahol már odatenném magamat, és olimpiai szintet teljesíthetnék. Egyelőre csak az eredményes dél-afrikai edzőtáborozásomból, és abból a jónak mondható 73.24-es eredményemből indulhatok ki, amit nemrégiben a téli dobóbajnokságon hoztam össze. Ha nem kellett volna a térdemet óvnom és lelassítanom a forgásomat, másfél méterrel is tudtam volna jobbat.”

A dohai atlétikai vb után ismét megműtött Pars azt mondta, a versenyzőtársak nevében nem nyilatkozhat, de ő nem annyira bánná, ha halasztani kellene a tokiói játékokat.

Én annyira nem bánkódnék, ha a NOB a járványveszélyre, meg az elmaradó versenyekre hivatkozva úgy döntene, hogy két vagy három hónappal elhalasztja olimpiát. Az idő ugyanis nekem dolgozna, mert még mindig tartanom kell a visszasérülés veszélyétől. (…) Hiába szeretnék többet, nekem már csak egy dobásom maradt, azt viszont semmiképpen sem szeretném elpasszolni

– mondta az olimpiai bajnoki címe mellett a kétszeres világbajnoki ezüstérmes, két Európa-bajnokságot nyert dobóatléta.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Diego Azubel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik