Sport

11 év után távozik a tatabányai kézisek csapatkapitánya

A szezon után eligazolt a tatabányai kézicsapatból Dénes János, aki Balatonfüreden folytatja majd a pályafutását, derült ki a klubhonlapon megjelent cikkből. A 35 éves játékos a 2008/09-es szezon közben érkezett a Bányászhoz, idővel pedig csapatkapitány lett.

Izgatottan jöttem Tatabányára, amely már akkor erős csapatnak számított, és, hogy végül valóban az is lett – remélem – én is hozzájárultam.

Úgy érzi, a szurkolók hamar megkedvelték és ez kölcsönös.

„Azt gondolom, hogy ez a fajta kötődés leginkább abból adódik, hogy a drukkerek látják rajtad, mindig szívvel-lélekkel küzdesz a pályán a csapat sikeréért. A nézőket ugyanis nem lehet hosszú távon becsapni. Nem véletlen, hogy én is tizenkét szezon húztam itt le, és az sem, hogy abszolút jó érzésekkel, szép emlékekkel távozom.

Nincs bennem semmilyen sértődöttség. Lassan 36 éves vagyok, ez az élet rendje, itt lejárt az időm.

Ha nem kaptam volna a fürediektől ajánlatot, ha be kellett volna fejeznem a sportpályafutásomat, akkor sem estem volna kétségbe. Elmentem volna dolgozni, mert a munka nem szégyen. De megkerestek Balatonfüredről.”

Abban bízik, hogy ebben a szezonban is sikerült érmet szereznie a csapattal az NB I-ben. A Tatabánya jelenleg a negyedik a bajnokságban, három pont a hátrány a már dobogós Gyöngyös mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik