Sport koronavírus

Viccet csinált a koronavírusból az NBA-játékos, aztán megfertőződött, most félelemről és szorongásról ír

Felfüggesztették az NBA-t, miután kiderült, hogy a Utah Jazz francia játékosának, Rudy Gobert-nek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Koronavírussal fertőződött egy játékos, felfüggesztették az egész NBA-t
Leállt a világ legerősebb kosárlabda-bajnoksága is.

Az eset pikantériája, hogy Gobert pár napja egy sajtótájékoztatón meglehetősen nagyképűen adta elő magát amikor a koronavírus szóba került, és hogy jelezze, mennyire komolytalannak tartja a járvány miatti felhajtást, összefogdosta az összes mikrofont.

Gobert eléggé ostobán viselkedett a társaival is, a játékosok beszámolói alapján folyton hozzáért a többiekhez, valamint a holmijukhoz, így aztán nem akkora meglepetés, hogy a Jazzből egy másik kosaras, az öltözőben hozzá legközelebb ülő Donovan Mitchell is pozitív tesztet produkált.

A kétszer az Év legjobb védőjátékosának választott Gobert most az Instagramon köszönte meg a támogatást, de írt az érzéseiről is.

Több érzés kavargott bennem, mióta kiderült, hogy fertőzött vagyok: félelem, szorongás és szégyenkezés. Az első és a legfontosabb dolog, hogy szeretnék nyilvánosan bocsánatot kérni azoktól, akiket veszélybe sodortam. Akkoriban fogalmam sem volt arról, hogy fertőzött vagyok, gondatlan voltam, és erre nincs mentség. Remélem, a velem történtek figyelmeztetésként szolgálnak mások számára, és mindenki komolyan veszi a járványt

– mea culpázott Gobert.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rudy Gobert (@rudygobert27) által megosztott bejegyzés, Márc 12., 2020, időpont: 1:03 (PDT időzóna szerint)

Nem az NBA egyetlen észak-amerikai liga, amely leállt, a futballbajnokság (MLS), valamint az NHL is szünetel. A kosárlabdaliga vezetői bejelentették, hogy legalább 30 napig tart a szünet.

Kiemelt kép: GEORGE FREY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik