Sport

Saját játékosa szúrhat ki a Veszprémmel a kézi-BL-ben

Március 22-én vasárnap az Orlen Wisla Plock – Telekom Veszprém mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg a kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ami Szita Zoltán, a lengyel csapat magyar kölcsönjátékosa szerint egyet jelent a hazai pálya előnyeinek elvesztésével.

A válogatott kézilabdázó az SzPress Hírszolgálatnak elmondta, hogy korábban még soha nem került ilyen helyzetbe.

A veszprémi születésű Szita a saját helyzetéről elmondta, örül neki, hogy a korábban Veszprémben és a magyar válogatottnál edzősködő Xavi Sabaté irányítása alatt játszhat Lengyelországban, több lehetőséget kap és a BL-ben is pályára léphet. Érzi, hogy bíznak benne és reméli, hogy olyan teljesítményt nyújt, amivel majd visszakerül a magyar csapatba.

„A Veszprém sokszor változtat a védekezésén, a támadójátékának figuráit is látványosan variálja, de a mi védelmi sorunk összmunkáját sem lehet mindennapinak nevezni. Aki látott már minket, tudja, hogy a támadásokat villámgyorsan építjük fel, és amint lehetőség nyílik, a lerohanások lehetőségével is igen jól élünk.

Maradjon minden más titok, szóljon nagyot Sabaté titkos fegyvere, érje meglepetés az Építőket Plockban. Ez a célunk, erre hajtunk

– mondta az esélyekről a Plock magyar kézilabdázója, aki a BL-mérkőzéseken szerzett 39 góljával jelenleg a háziverseny második helyezettje.

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik