Sport

Befejezi pályafutását a 106-szoros válogatott kézilabdázó

Öt játékost igazolt a 2020-21-es szezonra a DVSC Schaeffler NB I-es női kézilabdacsapata, hárman távoznak, ketten pedig befejezik aktív pályafutásukat.

Ábrók Zsolt ügyvezető igazgató elmondta, hogy a debreceni együttesben folytatja pályafutását a német Thüringer HC válogatott kapusa, Ann Cathrin Giegerich, akivel egy plusz egyéves szerződést kötöttek.

A Békéscsabától kettő plusz egy évre igazolták le a szerb átlövőt, Aleksandra Vukajlovicot, a Ferencváros csapatától pedig egy évre érkezik a junior válogatott jobbszélső, Bánfai Kíra. A Dunaújvárostól szerződtette a klub a kapus Csapó Kyrát, míg a Ferencvárostól visszatér Debrecenbe Hornyák Dóra.

A távozókról szólva közölte: családi okok miatt a meghosszabbított szerződésének felbontását kérte a válogatott Bulath Anita, mivel mégsem folytatja pályafutását.

A 36 éves balátlövő korábban a Dunaújváros, a Veszprém, a horvát Podravka Koprivnica, illetve a dán Köbenhavn és Viborg HK csapatában szerepelt. A magyar válogatottban 2004 és 2015 között 106 mérkőzésen 239 gólt dobott.

A debreceniek közül Varsányi Nóra szintén visszavonul az aktív játéktól. Távozik az együttestől Triffa Ágnes, Oguntoye Viktória és Karnik Szabina is.

Az alig 23 év átlagéletkorú csapat vezetőedzője továbbra is Köstner Vilmos lesz.

Kiemelt fotó: Isza Ferenc/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik