Sport

Új kapitányt kapott az orosz férfi kézilabda-válogatott

Bár szerdán még a dán sajtó azzal volt tele, hogy Jan Pytlick lehet az orosz férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, a befutó végül nem a dán szakember, hanem a Füchse Berlintől néhány napja menesztett Velimir Petkovic lett.

Leszerepelt a csapat, lemondott a kézikapitány a magyarok Eb-ellenfelénél
Az olimpiára mentek volna, ehelyett már a csoportkör után utazhattak haza az Európa-bajnokságról.

Az orosz válogatott éléről azt követően mondott le Eduard Koksarov, hogy a januári Európa-bajnokságon már a csoportból sem sikerült kiharcolni a továbbjutást, így elszálltak végleg az olimpiai álmok is.

Az egyik esélyesnek Jan Pytlick, a dánok kétszeres olimpiai bajnok edzője tűnt, akit az Odense női csapata decemberben menesztett.

Tárgyalásban állok az Orosz Kézilabda Szövetséggel, ahol jelenleg nincsen kapitánya a férfiválogatottnak. Számos beszélgetést folytattam a szövetség vezetőivel, ám nem én vagyok az egyetlen jelölt. De bízom a lehetőségben

– idézte a szakembert a Daniasport.hu portál.

Kora délután aztán jött a hivatalos hír, hogy az orosz szövetség megtalálta Koksarov utódját. A befutó a 63 éves Velimir Petkovic lett, akit február 28-án menesztett a német Füchse Berlin.

Az 1956. július 5-én született szakember játékosként 1976-ban BEK-et nyert a Borac Banja Lukával, majd a csapatot 15 évvel később, már edzőként IHF-kupa-győzelemhez segítette.
2004 és 2013 között a Frisch Auf Göppingen edzője volt, 2011-ben és 2012-ben EHF-kupát nyert, 2006-ban pedig döntőbe vezettet csapatát. 2016-tól a Füchsét irányította, amellyel 2018-ban ugyancsak EHF-kupát nyert.

Néhány európai klubtól kaptam ugyan ajánlatot, végül az orosz válogatottat választottam. Az orosz kézilabda-iskolát mindenki tiszteli, ez a feladat nagy kihívás a számomra

– nyilatkozta Petkovic, aki négy évre írt alá.

Kiemelt fotó: Soeren Stache/dpa-Zentralbild/dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik