Sport lineup

Ő a legpechesebb játékos, mégis a lábai előtt hever a liga

Az Edmonton Oilers 8-3-ra nyert a Nashville Predators ellen az NHL legutóbbi játéknapján.

A vendég kanadaiaknál Leon Draisaitl négy gólt szerzett és egy gólpasszt adott, míg Connor McDavid egy plusz néggyel zárt. Draisatl 107 ponttal (43 gól és 64 gólpassz) vezeti az NHL rangsorát, ráadásul már most két ponttal többet gyűjtött, mint az előző idényben, amely pályafutása legjobbja volt.

A német csatár sorozatban a második évben jut 100 pont fölé, ő az Edmonton hetedik olyan játékosa, aki legalább két 100 pontos idényt hoz össze. A rekorder a legendás Wayne Gretzky, aki a kanadai csapatban kilencszer zárt 100 pont fölött.

Draisatl egyébként úgy tart 43 gólnál, hogy kicsit gyengébb a lövési hatékonysága (20,7 százalék), mint a tavalyi szezonban (21,6 százalék), és 14 alkalommal fosztotta meg a góltól a kapuvas, ezzel ő a legpechesebb játékos a ligában.

A meccs után Draisatl az Edmonton-drukkereket dicsérte, de a mondatba bekerült az a bizonyos f betűs angol szó is, de tőle még ezt is üdvrivalgás fogadta.

A másik hétfői mérkőzésen a Colorado Avalanche 2-1-re nyert a Detroit Red Wings otthonában, ezzel sorozatban a hetedik találkozóján győzött. A kapuban 17 védéssel mutatkozott be Michael Hutchinson, akit február 24-én a Toronto Maple Leafs csapatától szerzett meg a Colorado.

Eredmények:

Nashville Predators – Edmonton Oilers 3-8
Detroit Red Wings – Colorado Avalanche 1-2

Kiemelt kép: Frederick Breedon / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik