Sport

A magyar bajnokságba menekülne a legjobb román kézicsapat

Meglehetősen feszült a hangulat a román kézilabda-bajnokságban, miután egy új szabály miatt az ország legjobb férfi csapata, a Dinamo Bucuresti azt tervezi, hogy a magyar élvonalban folytatja.

A román szövetség új határozata szerint csapatonként csak három EU-n kívüli játékos léphet pályára, ami azért érinti érzékenyen a Dinamót, mert a bukarestiek keretében nyolc ilyen kézis található.

Hogy miért épp Magyarország? Marian Cozma három évet játszott ott, és jó a kapcsolatunk a veszprémi klubbal, valamint a magyar szövetséggel is

– nyilatkozta Ovidiu Semen, a Dinamo csapatmenedzsere, amelyet a román Digisport közölt.

A bukaresti klub tulajdonosa, Daniel Georgescu azt mondta, a csapaton belül gyászos a hangulat a szövetség döntése óta, több játékos is elsírta magát a hír hallatán, és nehéz motiválni őket. Georgescu szerint az új szabály azért született, hogy kicsinálják a Dinamót.

A szövetséget senki sem kereste

„A Magyar Kézilabda Szövetség semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott a Dinamótól, nem is hallott a szándékáról” – tudtuk meg a szövetségtől.

Georgescu szerint volt már olyan klubvezető, aki kiállt mellette, és szintén nehezményezte a döntést, de azt mondta, a kluboknak egységesen kell hallatniuk a hangjukat, hogy a szövetség belássa, az új szabály nem szolgálja a román kézilabda érdekét.

A Dinamo vezeti a bajnokságot, 18 forduló alatt 46 pontot szerzett, előnye 2 pont az egy meccsel többet játszó Potaissa Turda előtt.

A bukaresti csapat a mostani szezonban a Bajnokok Ligája alsó ágán szerepelt, a rájátszásban elbúcsúztatta a portugál Sporting CP együttesét, a negyeddöntőbe kerülésért pedig a Paris Saint-Germain lesz az ellenfele.

Nem a bukaresti együttes lenne az első külföldi csapat a magyar NB I-ben, a férfiaknál a szlovák Tatran Presov (Eperjes) a 2009/10-es és a 2010/11-es idény alapszakaszában is szerepelt, a nőknél pedig az osztrák Hypo Niederösterreich játszott a 2003/04-es szezon alapszakaszában.

Kiemelt kép: Facebook.com/Dinamo-Bucuresti-Handbal-Club

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik