Sport koronavírus

A magyar kardozók is a koronavírus miatt szívnak

Már a harmadik helyszínt jelölték ki a férfi kardozók péntektől vasárnapig tartó olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyét. Az eredetileg február utolsó napjaira tervezett padovai tornát Tauberbischofsheimbe tették át a szervezők a koronavírus olaszországi felbukkanása miatt, ám hétfőn újabb helyszíncsere történt: Luxembourgba került a verseny.

Az indulók nagy része egy repjegyet már kidobott az ablakon, az első módosítás után pedig sokan már Frankfurtba is megvették a jegyüket. Onnan viszont kezelhető távolságra van Luxembourg

– idézi az MTI Szetey Andrást, a Magyar Vívó-szövetség kommunikációs igazgatóját.

A tauberbischofsheimi versenyt a kerületi hivatal nyomására kellett lemondani, ezért kellett új helyszín után néznie a nemzetközi szövetségnek (FIE). A szervezet a helyzetre való tekintettel megpróbált egy Németországhoz közeli helyszínt választani. A verseny egyébként kiemelten fontos, hiszen ezen kívül már csak a budapesti vk-állomás marad március 20. és 22. között, hogy olimpiai szereplést harcoljanak ki a csapatok.

A magyarok egyébként Dél-Korea mögött második helyen állnak a világkupa ranglistáján, nagyon közel állnak ezzel a tokiói kvótához.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik