Sport

Túlélés után élvezi a siker ízét a magyar teniszező

Balázs Attila negyeddöntőbe jutott a Rio de Janeiróban zajló, 1,9 millió dollár (576 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került magyar játékos rendkívül rosszul kezdte a Thiago Monteiro elleni mérkőzést, ugyanis bár megnyerte az első játékot, utána brazil ellenfele sorozatban hat gémet söpört be, így 31 perc után máris szettelőnybe került.

A világranglistán jövő héttől pályafutása során először a legjobb százban szereplő Balázs ezt követően lemásolta az első játszma forgatókönyvét, csak fordítva, azaz 0:1 után három brékkel könnyedén a maga javára fordította a szettet.

A továbbjutást eldöntő harmadik felvonásban Balázs 3:2-es vezetéséig mindkét fél megnyerte adogatójátékát, ekkor a magyarnak sikerült fogadóként – ráadásul semmire – nyernie. Ezt követően Balázs 5:3-as vezetésnél már a meccsért szervált, de ha adogatóként nem is, fogadóként utána sikerült lezárnia az 1 óra 52 perces találkozót.

Nehéz meccs volt, főleg az elején. Thiago az első szettben csodálatosan teniszezett, nem volt esélyem ellene esélyem rá, pláne, mert számomra nagyon furcsa volt éjszaka játszani. De a második szettben visszajöttem a meccsbe, attól a pillanattól kezdve éreztem, hogy megnyerhetem a meccset

– nyilatkozta a verseny hivatalos honlapján a 31 éves magyar teniszező.

Az írás kiemelte, hogy Balázs 2014-ben egyszer már visszavonult a tenisztől, ám két évvel később visszatért.

„Otthon csak unatkoztam, azt éreztem, hogy túl korai lenne edzősködéssel foglakozni. Így ismét elkezdtem játszani otthon, kényelmes volt, nem kellett annyit utaznom. Aztán szinte az összes tornát megnyertem, így a barátaim és a családom azt mondta, hogy játsszam tovább. Így vagyok itt ma” – mesélte.

„Olyan sok hullámzás volt már az életemben, hogy talán most megérdemlem a szerencsémet, és örülök, hogy bejutottam a top 100-ba. Élvezem a pillanatot. A múltban sok sérüléssel bajlódtam, de valahogy túléltem és újra egészségesnek érzem magam. Most megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni a pályán – fájdalom nélkül.”

Balázs Attilára a legjobb nyolc között a világranglistán 133. spanyol Pedro Martínez vár.

Rio Open, nyolcaddöntő

Balázs Attila-Thiago Monteiro (brazil) 1:6, 6:1, 6:4
Martínez (spanyol)-Andújar (spanyol) 6:1, 6:4
Garín (chilei, 3.)-Delbonis (argentin) 6:4, 6:3

Kiemelt fotó: rioopen.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik