Sport

Hosszú Katinka zokon vehette, hogy egy 16 éves magyar legyőzte

Másfél hete bravúros úszással, 2:10.76-os új egyéni csúccsal a harmadik helyet szerezte meg 200 pillangón Hatházi Dóra a nizzai nemzetközi versenyen. A 16 éves nyíregyházi úszó legyőzte Hosszú Katinkát is.

Reggel Katka még beszélt velem a rajt előtt, nyilván ezzel próbált megzavarni, de délután, miután megvertem, már nem jött oda, szerintem kicsit zokon vette

– mondta Hatházi Dóra, aki új egyéni csúccsal bronzérmes lett 200 méteres pillangóúszásban a Nizzában rendezett nemzetközi versenyen.

16 éves úszónk okozott meglepetést Hosszúék versenyén
Három érmet szereztek a magyarok a nizzai verseny utolsó napján.

A 16 éves úszó Szilágyi Liliána után és Hosszú Katinka előtt ért célba, utóbbi ebben a számban a nyolcadik lett. Hatházi Dóra és a Nyíregyházi Sportcentrum úszó-szakágvezetője, Urbin Tamás a DIGI Sport napindító műsorában a nizzai verseny mellett az edzésprogramokról és a célokról is beszélt.

„Másképp edzünk, mint eddig, de nagyobb intenzitással” – mondta a Reggeli Startban Hatházi Dóra, aki szeptember óta a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok hosszútávúszóval, Kovács Ritával készül. A nyíregyházi úszó elárulta, hogy szeret edzeni, de „nagyon meghatározó, hogy edzés előtt milyen kedvem van”.

Az idősebb korosztály és a fiatalok közösen készülnek a klubnál, Urbin Tamás szerint ez nagy lépés, mivel eddig két különböző csoport edzett két különböző programmal.

A szakágvezető kiemelte, Hatházi Dóra legerősebb száma a pillangóúszás, de hozzátette: brutál erős a magyar mezőny. Abban bízik, hogy a márciusi országos bajnokságon bekerül az első négybe, mert akkor mehet az Eb-re.

Urbin Tamás ennél továbbtekint: „Dóri az ifjúsági Európa-bajnokságra készül elsősorban, de nem zárjuk ki azt sem, hogy egy nagyon jó időt úszva, esetleg a szintet elérve beférjünk az olimpiai csapatba. Ez egy olyan cél, amit egy 16 éves lány kitűzhet magának joggal, mert láttunk már erre hasonló példát, de 20 évesen sincs lekésve róla.”

A junior Európa-bajnoki bronzérmes úszó az olimpiai esélyekkel kapcsolatban úgy vélte, arra még nem áll készen, de az Eb-re minden esélye megvan, hogy kijusson.

Kiemelt fotó: Faceboook/Magyar Úszó Szövetség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik