Sport

Visszatért az élvonalba a Veszprém egykori játékosa

Váratlan húzással visszatért a Bundesliga első osztályába a német kézilabdázás fenegyereke, Christian Zeitz: az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok klasszis Stuttgartba szerződött.

A 39 éves jobbátlövő pályafutása csúcsán, 2003 és 2014 között a THW Kiel játékosa volt, majd két évre Veszprémbe szerződött, ahol nem váltotta meg a világot.

2016-ban visszatért Kielbe, ahol két évre írt alá – legalábbis a klub szerint. Zeitz ugyanis később ezt vitatta, szerinte 2018 nyarán nem járt le a szerződése, ezért beperelte klubját. A végeredmény egy peren kívüli megegyezés lett, a Kiel 75 ezer eurót fizetett neki, ugyanakkor Sparkassen Arénában leszedték a klublegendák zászlói közül a nevét.

A balkezes lövő a harmadosztályú SG Nussloch csapatához szerződött, ahol legutóbb egy botrányos mérkőzésen hívta fel magára a figyelmet.

Vállalhatatlanul viselkedett a Veszprém korábbi világklasszisa
A világbajnok Christian Zeitznak gurult el a gyógyszere a német harmadosztályban.

De azért minden bizonnyal nem nyújthatott olyan rossz teljesítményt, ha a TVB Stuttgart egyből őt kereste meg, amikor bajba került.

David Schmidt sérülése miatt ugyanis szükség volt egy balkezes játékosra, a választás pedig Zeitz-ra esett. A jobbátlövő csütörtök este már játszott is a Melsungen ellen, és három góllal vette ki a részét a 26-21-es idegenbeli győzelemből.

Tisztában vagyunk azzal, hogy Christian nem tudja megnyerni a mérkőzéseket egyedül. Nem ezt várjuk el tőle. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy tapasztalata és jelenléte  fontos tényező. Olyan játékos, aki a döntő pillanatokban a segítségünkre lehet

– nyilatkozta Jürgen Schweikardt, a Stuttgart edzője.

„Új kihívás előtt állok, tudom, hogy milyen nehéz helyzetben van a klub. Együtt próbáljuk meg a Stuttgartot a német kézilabda legjobbjai között tartani” – mondta Zeitz.

A kiesés elől menekülő klub 22 mérkőzésen szerzett 15 pontjával jelenleg a Bundesliga 15. helyén áll, és három ponttal előzi meg az egy meccsel többet játszott, már kieső, 17. helyen lévő Ludwigshafent.

Kiemelt fotó: tvbstuttgart.de

Ajánlott videó

Olvasói sztorik