Sport

100 ellenfélből csak kettőt előzött meg a magyar sílövő a vébén

A csütörtöki vegyesváltóhoz hasonlóan pénteken Marte Olsbu Röeiseland révén női sprintben is norvég siker született az olaszországi Antholzban zajló sílövő-világbajnokságon. Az egyetlen magyar induló, Pónya Sára 99. lett.

Az ideális körülmények, a napsütéses idő ellenére rengeteg lőhibájuk volt a versenyzőknek, a 101 fős mezőnyben mindössze négyen tudták le makulátlanul a két ötlövéses sorozatot.

A világkupában eddig élen állt norvég Tiril Echhof például hatszor is célt tévesztett, így ennyi büntetőkört kellett teljesítenie, emiatt kétpercesnél is nagyobb hátránnyal mindössze 59. lett, egyúttal az olasz Dorothea Wierer megelőzte a pontversenyben.

A szám olimpiai ezüstérmese, Röeiseland kiváló futóteljesítményének köszönheti győzelmét, mivel egy büntetőköre ellenére 6.8 másodperccel bizonyult gyorsabbnak a tökéletesen célzó amerikai Susan Dunklee-nál. Harmadikként a Röeiselandhoz hasonlóan egyszer hibázó cseh Lucie Charvatova zárt.

A 29 éves győztes pályafutása hatodik aranyérmét nyerte világbajnokságon, de egyéniben először végzett az élen.

Antholzban másodszor állhatott a dobogó legmagasabb fokára, mivel egy nappal korábban a szintén első norvég vegyesváltónak is tagja volt.

A mezőny magyar résztvevője, Pónya négyszer tévesztett célt, 27:39.8 perces idejével pedig csak egy mongol és egy horvát riválisát tudta megelőzni.

Eredmények, női sprint (6 km):

1. Marte Olsbu Röeiseland (Norvégia) 21:13.1 perc (1 lőhiba)
2. Susan Dunklee (Egyesült Államok) 21:19.9 (0)
3. Lucie Charvatova (Csehország) 21:34.4 (1)
…99. Pónya Sára 27:39.8 (4)

Kiemelt kép: http://dorogimedence.hu/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik