Sport

Női póló: egy meccsen múlik majd az olimpia, de az kőkemény lesz

A legutóbbi Eb-n hatodik görögökkel, az izraeliekkel, az új-zélandiakkal és egy ázsiai csapattal lesz egy csoportban a magyar női vízilabda-válogatott a márciusi trieszti olimpiai selejtezőn, amely az utolsó kvótaszerző torna, írja az MTI. A másik csoportban a hollandok és az olaszok számítanak a két legerősebb csapatnak, ott a francia és a szlovák, valamint egy ázsiai válogatott szerepel még.

Az, hogy melyik ázsiai csapatok utaznak a tornára, még nem dőlt el, a koronavírus miatt ugyanis tisztázatlan a kontinens olimpiai selejtezős tornájának sorsa. Mivel az afrikai kontinens legjobbja, a Dél-afrikai Köztársaság jelezte, hogy vállalja a tokiói szereplést, a trieszti tornáról csak a két döntős szerez kvótát.

Úgyhogy várhatóan a holland vagy az olasz csapat ellen majd kiharcolni az olimpiai részvételt az elődöntőben.

„Teljesen speciális torna lesz, az erőviszonyok alapján tulajdonképpen egy meccsen múlik minden, arra készülünk, azt kell megnyernünk, mindegy ki az ellenfél” – nyilatkozta Bíró Attila a szövetség honlapjának.

A januári, budapesti Európa-bajnokságon egyébként a görögöket 13-10-re vertük a csoportban, majd a hollandokkal a bronzmeccsen találkoztunk, azt a mérkőzést 10-8-ra nyertük.

Az olimpiai selejtezőt március 8. és 15. között rendezik meg, a csoportküzdelmek után negyeddöntőkkel folytatódik a viadal.

A csoportok

A csoport:
Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ázsia 2, Szlovákia

 

B csoport:
Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, Ázsia 1

Kiemelt kép: AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik