Sport

Épphogy beesett a meccsre a pólóválogatott, meglepő vereséget szenvedett

Az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott 15-10-re kikapott kedden a francia csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének zárófordulójában, írja az MTI. Märcz Tamás együttese, amely megterhelő utazást követően jutott el a találkozó helyszínére, ezzel a csoport második helyén zárt, és március 17-én a világbajnok olaszok otthonában kell majd negyeddöntőznie.

A magyar válogatott kalandos úton, két nap alatt ért a mérkőzés helyszínére, a nyugat-európai viharos időjárás miatt ugyanis hétfőn Frankfurtban ragadt, és a franciaországi helyszínt végül csak több órás, extra buszozással érte el. A csapat így edzés nélkül, fáradtan ugrott medencébe.

A franciák ezt kihasználva játszottak, a magyarok védekezése nem működött, a nagyszünetben két góllal vezettek a házigazdák (8-6). A hat friss Európa-bajnokkal felálló magyar válogatottnak ezt követően is csak fellángolásai voltak, esélye nem volt a fordításra, a franciák összességében sima győzelmet arattak.

„Reménykedtem, hogy a körülmények ellenére is jó meccset tudunk játszani, de nem sikerült. A statisztikai adatok önmagukért beszélnek, kevés volt a védés, a labdaszerzés és a blokk, ezért veszítettünk viszonylag könnyedén. Akármihez nyúltunk, az nem sikerült, ebben benne volt a viszontagságos utazás is, de csalódott vagyok, mert többet ki lehetett volna hozni ebből a mérkőzésből. A kapott gólok száma egyáltalán nem elfogadható” – nyilatkozta Märcz Tamás a szövetség honlapján.

Férfi világliga, selejtező, B csoport, 3. játéknap

Franciaország-Magyarország 15-10 (5-3, 3-3, 5-2 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Erdélyi, Manhercz, Pohl 2-2, Nagy Á., Jansik Sz., Mezei, Kovács G. 1-1

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik