Sport

Otthonában szúrták le az Európa-bajnok triatlonversenyzőt

Konyhakéssel megszúrták, de túlélte a támadást Kaisa Sali (lánykori nevén Kaisa Lehtonen), a finnek Európa-bajnok, vb-ezüst- és bronzérmes, többszörös Ironman-győztes triatlonversenyzője.

A 38 éves sportoló – aki tavaly ősszel a hawaii Ironmanen megszerzett 6. hellyel fejezte be profi pályafutását – a finn Kolari városában, saját kertjében támadták meg, A sportoló, aki a sporttáplálkozás területén éppen posztgraduális tanulmányait végzi, két hete költözött férjével lappföldi otthonukba.

Az élet csodálatos, értékeld minden egyes pillanatát, amíg élsz. Hiszen minden megváltozhat egy szempillantás alatt.

„Reggel egy teljesen idegen ember a saját kertemben megtámadott, a hatalmas kés a hátam felső részétől a mellkasomig átszúrt. De szerencsém volt, egyetlen fontos szervem sem sérült meg. A finn egészségügyi rendszer fantasztikus, jó kezekben vagyok. Csak emlékeztetni szeretnék mindenkit: minden nap a legteljesebb életet élje meg, és mondja el a szeretteinek, mennyire törődik velük” – írta Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kaisa Sali (@kaisa.sali) által megosztott bejegyzés, Febr 2., 2020, időpont: 11:00 (PST időzóna szerint)

Finn lapértesülések szerint a tettes egy 30 éves férfi volt, akit letartóztattak és gyilkossági kísérlettel vádolnak.

Kaisa Sali 2015-ben az olaszországi Riminiben Európa-bajnok, 2014-ben, a kínai Vejhajban vb-ezüst-, egy évvel később a svédországi Motalában vb-bronzérmes volt.

Kiemelt fotó: Sean M. Haffey/Getty Images for IRONMAN/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik