Sport lineup

LeBron James szívszorító beszéddel emlékezett Kobe Bryantre

Először lépett pályára a Los Angeles Lakers Kobe Bryant múlt vasárnapi, tragikus helikopter-balesete óta. A Portland elleni hazai mérkőzésen a játékosok Bryant mezében melegítettek, a kezdőket pedig Kobe-ként mutatták be egytől egyig.

Videón is megemlékeztek a klublegendáról, majd LeBron James állt ki a pálya közepére egy papírral a kezében, hogy beszédet mondjon. Ezt aztán félrerakta, azt mondta, a szavai most szívből jönnek majd, a következő négy percben pedig Bryantet méltatta.

Tudom, most Kobe-ra emlékezünk, de ez inkább egy ünnep. Ez annak a 20 évnek az ünnepe, ami vérről, verítékről, könnyekről, sérülésekről, felépülésről, mindenről szól. (…) Most azt a srácot ünnepeljük, aki 18 évesen idejött, 38 évesen vonult vissza, és aki talán a legjobb apuka volt, aki az elmúlt három évben láttunk.

Ezután arról beszélt, hogy korábban hallott a Lakers Nation kifejezésről, arról, hogy a csapat és a szurkolói között milyen szoros kötelék van. Most, amikor látja, mindenkit mennyire lesújtott Bryant és lánya, Gianna elvesztése, és mennyire összetartó a város és a szurkolók, most érzi csak igazán a közösség erejét.

Kobe Bryant nem csak beszélt róla, hanem tényleg legenda lett
Kobe Bryant megosztó személyiség volt, de több lett ő egy kiváló kosárlabdázónál: a pályán nyújtott teljesítményével legendává vált, elhivatottságával pedig milliók számára követendő példaként szolgált. Még úgy is, hogy az élete nem volt makulátlan

James és a csapattársak a teljesítményükkel szeretnének tisztelegni Kobe Bryant emléke előtt, azzal, hogy bármi is legyen a mérkőzés vége, ők mindent beleadnak. Nemcsak most, hanem egész karrierjük során.

Kobe Bryant szavaival élve: Mamba out. De a mi szavainkkal: sosem feledve. Velünk maradsz, testvér.

Ezen az estén másodlagos volt, hogy játszottak egy mérkőzést is, de azért jegyezzük meg: a Portland idegenben nyert 127-119-re. A vendégeknél nem vállalta a játékot Carmelo Anthony, aki jó barátja volt Bryantnek.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Detroit Pistons-Toronto Raptors 92-105
Brooklyn Nets-Chicago Bulls 133-118
Houston Rockets-Dallas Mavericks 128-121
New Orleans Pelicans-Memphis Grizzlies 139-111
Milwaukee Bucks-Denver Nuggets 115-127
Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder 107-111
Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers 119-127

Kiemelt kép: Kevork Djansezian/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik