Sport lineup

Óriási szerencsénk van, hogy láthatjuk Ovecskint játszani

Elég nagy többségben vannak azok, akik látták Wayne Gretzkyt jégkorongozni és azt gondolják, hogy amit ő – illetve Mario Lemieux – csináltak, az megismételhetetlen. Van is benne valami, rengeteg olyan rekordot tart a Great One, amiket szinten biztosan nem fognak megdönteni, elég csak az egy szezonban lőtt gólokra (92) vagy gólpasszokra (163) gondolni.

Gretzkyék tényleg döbbenetes statisztikákat hoztak, és a liga nem abba az irányba tart, amikor újra ilyen kiemelkedő idénye lehet valakinek. Itt van nekünk ugyanakkor Alekszandr Ovecskin, aki a nagy elődökhöz hasonlóan stabilan hozza a gólokat, eddig mind a 15 szezonjában eljutott legalább 3 0 találatig, erre rajta kívül csak Jaromír Jágr és Mike Gartner voltak képesek.

És közben szépen araszol előre minden idők legtöbb gólját szerző játékosai között.

A Washington Capitals Ottawa Senators elleni 5-3-as győzelme alkalmával kétszer talált be, így megelőzte Mark Messiert az örökrangsorban, már az orosz csatár a nyolcadik. 695 gólja van eddig az alapszakaszban, így közel jár ahhoz, hogy belépjen a szűk elitbe, a 700-as klubjába. Természetesen Gretzky áll a rangsor élén, ő 894 gólt szerzett az alapszakaszban a karrierje során.

NHL, alapszakasz

New York Rangers-Detroit Red Wings 4-2
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 4-3, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-Vegas Golden Knights 3-4
Ottawa Senators-Washington Capitals 3-5
Winnipeg Jets-Boston Bruins 1-2
Edmonton Oilers-St. Louis Blues 4-2
Anaheim Ducks-Tampa Bay Lightning 3-4

Kiemelt kép: Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik