Sport koronavírus

Komoly versenyeket töröltek és költöztettek el a koronavírus miatt

A sportra is komoly hatással van a kínai koronavírus terjedése, az ázsiai országban több jelentős nemzetközi sporteseményt töröltek, illetve olimpiai kvalifikációs versenyeket más országba helyeztek át, írja az MTI. Kína női labdarúgásban és kosárlabdában, valamint férfi és női ökölvívásban rendezett volna kvótaszerző viadalokat a közeljövőben.

A futballtornának Ausztrália, a kosárlabdának pedig Szerbia az új házigazdája, míg a kontinentális bokszviadalt Jordánia rendezheti majd meg márciusban.

Kína női gyeplabdacsapatának Belgium elleni két mérkőzését szintén törölték, és erősen kérdéses, hogy az ázsiai gárda március közepén tudja-e fogadni Ausztrália legjobbjait. A nemzetközi sportági szövetség bejelentése szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) iránymutatását követték, amikor a meccsek törléséről döntöttek.

Friss hír, hogy törölték a február közepére kiírt első kínai futamokat az alpesisí-világkupában – Jancsingban két férfi lesikló-viadalra került volna sor a 2022-es pekingi téli olimpia első sportági próbaversenyeként.

Szintén kérdések merültek fel a március 13. és 15. között esedékes fedettpályás atlétikai-világbajnoksággal kapcsolatban, amelynek Nancsing a házigazdája.

Közben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) jelezte, hogy folyamatosan egyeztet a WHO-val és saját szakértőivel is a koronavírusról. A bizottság illetékese a dpa német hírügynökségnek elmondta, hogy a tokiói olimpia biztonságos lebonyolításának elengedhetetlen része a fertőző betegségek elleni szükséges intézkedések meghozatala.

Kínában kedd estig 132-en haltak meg a koronavírus-járvány miatt, a bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma pedig már csaknem hatezer.

Kiemelt kép: Paul Yeung/Bloomberg via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik