Sport lineup

Ahogy várták, Zion Williamson berobbant az NBA-be

Nagyon régen várták annyira az NBA-ben egy játékos bemutatkozását, mint Zion Williamsonét. Az észak-amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság fantasztikus képességekkel megáldott tehetségéről azt mondták, Michael Jordan óta nem volt olyan kosaras, aki zsákolásban, dobáspontosságban, lepattanózásban és blokkolásban is remekel.

Első helyen kelt el a kétméteres, 130 kilós szörnyeteg
Az NBA magyar idő szerint péntek hajnali draftján a 18 éves Zion Williamson volt a sztár.

A tavalyi drafton elsőként kelt el, a New Orleans Pelicans szerezte meg, de hiába remekelt az előszezonban (négy mérkőzésen átlagosan 23,3 pontot dobott és 6,5 lepattanót szedett), a jobb térdében meniszkuszsérülés szenvedett, így októberben meg kellett műteni. Ugyan a Pelicans abban bízott, hat-nyolc héten belül visszatér, erre csak most, a San Antonio Spurs ellen került sor.

Egy műtét miatt tolódik a Jordan-utód NBA-bemutatkozása
Pedig már nagyon megnéztük volna, mit tud Zion Williamson a legjobbak között.

Ugyan a mérkőzést a Spurs megnyerte 121-117-re, de szinte biztos, hogy nem arra fognak emlékezni az emberek, hogy LaMarcus Aldridge 32 ponttal és 14 lepattanóval zárt, hanem arra, amit Zion Williamson bemutatott.

A 19 éves kosaras nagyon visszafogottan kezdett, az első félidőben mindössze két pontig jutott.

Aztán a negyedik negyedben egyszer csak feltámadt, bő három perc alatt sorozatban 17 pontot szórt, négy triplakísérletének mindegyikét beverte, rövid ideig még vezetést is szerzett a Pelicansnak. Végül 22 ponttal, hét lepattanóval és három assziszttal zárt – mindössze 18 perc alatt.

Ilyen teljesítményre még az egyetemi korszakában a Duke színeiben sem volt képes, a statisztikák szerint egy meccsen sohasem dobott háromnál több triplát, és 17 pontnál többet egy félidőben.

Azzal, hogy nem hibázott hárompontost, ő lett az NBA történetének első debütálója, aki négy vagy annál több triplakísérletét is hibátlanul teljesítette, de beállította a Pelicans franchiserekordját is: az eddigi csúcsot Anthony Davis tartotta, aki első meccsén 21 pontot szórt.

NBA, eredmények

New Orleans Pelicans-San Antonio Spurs 117-121
Miami Heat-Washington Wizards 134-129, hosszabbítás után
Detroit Pistons-Sacramento Kings 127-106
Orlando Magic-Oklahoma City Thunder 114-120
Toronto Raptors-Philadelphia 76ers 107-95
Atlanta Hawks-Los Angeles Clippers 102-95
Boston Celtics-Memphis Grizzlies 119-95
New York Knicks-Los Angeles Lakers 92-100
Chicago Bulls-Minnesota Timberwolves 117-110
Houston Rockets-Denver Nuggets 121-105
Phoenix Suns-Indiana Pacers 87-112
Golden State Warriors-Utah Jazz 96-129

Kiemelt fotó: Chris GraythenGetty ImagesAFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik