Sport

Felajánlotta lemondását a kosárválogatott kapitánya

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy Sztojan Ivkovics felajánlja lemondását a magyar szövetségnek. A sorsáról majd a január 28-i elnökségi ülésen döntenek.

A kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szakmai igazgató Kaposváron, ám január elején úgy döntött, hogy leül az NB I-ben botladozó csapat kispadjára. Csakhogy a szövetségi kapitányok szerződésében kikötésként szerepel, hogy nem lehetnek ezzel egy időben klubcsapatnál vezetőedzők.

Ivkovics tehát szerződést szegett,

amire a szövetség jelezte is egyből, hogy mivel főállásra kapta a fizetését, annak értéke csökkenhet. Az NS ugyanakkor most arról írt, hogy a hétvégén a szövetség vezetőinek és az elnökségi tagoknak küldött levelében lényegében felajánlotta a lemondását.

„Számomra mindig a magyar válogatott a legfontosabb, de az embernek van büszkesége, a kialakult hierarchiát pedig be kell tartani. Úgy gondolom, olyan megoldást ajánlok január 28-án az elnökségnek, amely mindenki számára elfogadható lesz. Az elmúlt nyolc évben sikerült közösen felépíteni egy rendszert, ezt nem szabad lerombolni, tudom a felelősségem. Az anyagiak nálam soha nem számítottak kérdésnek” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Ivkovics.

Mindez egyébként egy hónappal az Európa-bajnoki selejtezősorozat kezdete előtt történik a férfiválogatottnál.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik