Sport

Chema Rodríguez elárulta, ki a főnök a magyar válogatottnál

Chema Rodríguez másodedző az MTI-nek nyilatkozva mondta el, mi is a felállás az Európa-bajnokságon minden várakozást felülmúlva az elődöntőért harcban lévő magyar férfi kézilabda-válogatottnál:

Gulyás István a szövetségi kapitány, ő a főnök. Nagy László és én próbálunk neki segíteni, és megosztjuk a felelősséget

– mondta José Mária Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema, aki szerint próbálnak új impulzusokat adni a játékosoknak taktikailag, illetve igyekeznek elősegíteni, hogy fejlődjenek, és alkalmazkodjanak a különböző játékhelyzetekhez.

A magyar védelemtől és beszólásoktól is tart a Veszprém svéd klasszisa
A keddi középdöntős mérkőzésen a svéd válogatott úgy léphet pályára hazai közönség előtt, hogy nem juthat már elődöntőbe. A magyar válogatott viszont igen, ráadásul az olimpiai selejtezőtorna a tét.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd legyőzte Szlovéniát. Kedden 20.30-tól Svédországgal, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik.

Rodrígueznek az izlandiak elleni mérkőzést követő öltözői beszéde bejárta a világot, elismerő, lelkesítő szavaival tovább növelte népszerűségét.

Felváltva beszélünk a játékosokhoz, csak az én szavaimat felvették. Legutóbb Nagy László tartott beszédet, és a kapitány is nagyszerű munkát végez, mindannyian megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni a srácokból.

Szerinte az a válogatott legnagyobb erőssége, hogy valóban csapatként működik, a szakmai stáb és a játékosok egységet alkotnak.

Chema Rodríguez: Emlékezzetek erre a pillanatra!
A magyar kéziválogatott edzője kisebb motivációs beszédet tartott a szenzációs győzelem után.

A világbajnoki arany- és Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol kézilabdázó 2012 és 2017 között a Telekom Veszprémet erősítette, és még mindig aktív, jelenleg a francia másodosztályú USM Saran játékosa. Úgy látja, a magyar férfi kézilabda a spanyol stílust választotta, hiszen a Veszprém és a Szeged vezetőedzője is spanyol, a válogatottnak is voltak spanyol szövetségi kapitányai, és természetesen ő is ezt a vonalat képviseli.

„Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, de elárulhatom, fantasztikus lenne számomra, ha Spanyolországgal játszhatnánk. Nagyon sok barátom van ott, az egy nagyszerű meccs lenne, számunkra pedig egy nagyszerű teszt. Ők a legkeményebb ellenfelek, akikkel most találkozhatunk” – mondta Chema, aki azért is örülne a spanyolok elleni mérkőzésnek, mert az azt jelentené, hogy a magyar együttes története legjobb Európa-bajnoki eredményét elérve elődöntős.

Kiemelt kép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Ajánlott videó

Olvasói sztorik