Sport

Nem indulhat az Eb-n olimpiai bajnok gyorskorisunk

A Liu-testvérek – Shaolin Sándor és Shaoang –, illetve a Krueger-fivérek – Cole és John-Henry – is tagja a jövő péntektől vasárnapi tartó debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak. Bánhidi Ákos szövetségi kapitány a magyar csapat Debrecenbe utazását megelőző sajtóbeszélgetésen az MTI-nek azt mondta: a válogatott összeállításában nekik, akik minden nap látták, mi zajlott az edzéseken, nincs nagy meglepetés.

John-Henry edzői hívásra került be a csapatba, mert nagyon jól áll a lábán

– utalt Bánhidi arra, hogy az amerikai születésű versenyző a szeptemberi országos bajnokságon bukott, a szárkapocscsontjából letört egy darab, amit műtéttel hoztak rendbe.

Műteni kell a súlyosan megsérült magyar gyorskorcsolyázót
John-Henry Krueger bukott, bal lábát megvágta egy korcsolya, operációra van szükség.

A férfiaknál a magyar csapat ötödik tagja Varnyú Alex lesz, míg a női együttest Jászapáti Petra, az ausztrál születésű Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka alkotja. Az, hogy az egyéni versenyekben kik indulhatnak – a férfiaknál hárman, a nőknél ketten nevezhetők –, a szerdai csapathirdetésen derül ki.

A váltóval olimpiai bajnok Burján Csabával kapcsolatban kijelentette: sajnálja, hogy a sportoló nem erősíti a csapatot – a versenyző a decemberi, sanghaji világkupa előtt tett közösségi oldalán sértő megjegyzést Kínára, ami miatt fegyelmi eljárás zajlik ellene –, ugyanakkor ezzel már nem foglalkoznak.

Magyar gyorskoris rasszista bejegyzése miatt mondott le a válogatott kínai edzője
Csang Csing Lina úgy felháborodott a magyar gyorskoris posztján, hogy azonnali hatállyal lemondott.

Az ugyancsak olimpiai bajnok Liu Shaoang az MTI-nek elmondta, a felkészülését egy kisebb hátsérülés nehezítette, de az elmúlt napokban ismét teljes értékű edzésmunkát tudott végezni.

A harmadik-negyedik világkupa-forduló után kezdődtek a panaszok, olyan nagy volt a hátfájásom, hogy már járni sem tudtam, de a legborzasztóbb az volt, hogy a jégen is fájt

– nyilatkozta a fiatlabb Liu-testvér, aki szerint ugyanakkor mostanra már mentálisan is rendben van, a fájdalom csökkenésével meg is nyugodott.

„Szeretnénk mindig az előző évi teljesítményt túlszárnyalni, a legjobb három mindig a szemünk előtt lebeg, most is ezt tűztem ki célul” – mondta Liu Shaoang, aki tavaly Dordrechtben két arany- és két ezüstéremmel zárt. A váltóban bekövetkezett tagcserékkel kapcsolatban kijelentette, minden nap együtt edzenek, korcsolyáznak így az összeszokottsággal nem lesz baj.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik