Sport

Fucsovics ellenfele nem kockáztatná az életét

Roger Federer többször is beszélt az ausztrál nyílt teniszbajnokság vezetőivel, hogy jobban kommunikáljanak az ausztrál bozóttüzek okozta nagy füst és légszennyezettség miatt, szerinte ennél többet nem tehetett.

Az Ausztráliában hetek óta tomboló tűz miatt, illetve a nagy hőség olyan helyzet elé állítja a játékosokat, hogy már többet a selejtezők során arra panaszkodtak, nem szabadna megrendezni az Australian Opent.

Nem hiszem, hogy ellen többet tehetek. Mondtam a szervezőknek, hogy a kommunikáció kulcsfontosságú mindannyiunk számára. Úgy érzem, hogy én sem kaptam elegendő információt

– mondta a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci teniszező.

A spanyol Rafael Nadal szintén úgy nyilatkozott, egyeztetett az Australian Open versenyigazgatójával, Craig Tileyvel, aki arról biztosította, ha a levegőminősége romlik és a veszélyes anyagok koncentrátuma meghaladja az egészségügyi határértéket, akkor megszakítják a programot.

Ugyanakkor a 13. helyen kiemelt kanadai Denis Shapovalov – aki az első fordulóban Fucsovics Márton ellen játszik – azt mondta, ha a levegő minősége veszélyes lesz, nem lép pályára.

Nem akarom kockáztatni az életemet és az egészségemet, ilyen körülmények között, amikor a következő 10–15 év még ott áll előttem a sportban. Nem hiszem, hogy bárki elégedett azzal, ahogy a dolgokkal foglalkoznak

– nyilatkozta a 20 éves kanadai, aki azt javasolta, fontolóra kellene venni, hogy a férfiak is csak két nyert szettig játsszanak.

Kedden az embereknek azt tanácsolták Melbourne-ben, hogy tartózkodjanak a háziállataikkal együtt a lakásaikban és házaikban.

Kiemelt fotó: William WEST / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik