Sport

A Dakar-rali címvédője elsőként gratulált legyőzőjének

Az autósoknál a Carlos Sainz, Lucas Cruz spanyol duó nyerte meg a pénteken befejeződött, első alkalommal Szaúd-Arábiában rendezett Dakar-ralit.

A kétszeres ralivilágbajnok Sainz pályafutása során harmadszor diadalmaskodott a Dakaron, melyet 2010-ben és 2018-ban is megnyert, a viadalt akkor Dél-Amerikában rendezték. Az 57 esztendős Sainz ezúttal Minivel győzött, korábban a Volkswagent és a Peugeot-t is sikerre vitte a világ leghíresebb tereprali-versenyén.

Az autósoknál a háromszoros bajnok címvédő katari Nasszer al-Attijah lett összetettben a második, de ha bárki azt hinné, hogy megorrolt emiatt ellenfelére, azt el kell keserítenünk: már a célban várta legyőzőjét, hogy elsőként gratuláljon neki a sikerhez.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok spanyol Fernando Alonso pályafutása első Dakarját a 13. helyen fejezte be, a motorosoknál pedig az amerikai Ricky Brabec győzött. Ezzel ő lett az első amerikai versenyző, aki bármilyen kategóriában nyerni tudott az 1979 óta évente sorra kerülő Dakaron, egyben megtörte a KTM 18 éve tartó sikersorozatát, ő ugyanis egy Honda nyergében bizonyult a legjobbnak.

Kiemelt kép: dakar.com/ A.S.O. / C. Lopez

Ajánlott videó

Olvasói sztorik